CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

La salut infantil beneficiada per una cohort col·laborativa europea

dimarts, 28 de maig de 2013

La salut infantil beneficiada per una cohort col·laborativa europea

Barcelona, 28 de maig de 2013.- La principal conclusió del projecte europeu CHICOS, les recomanacions i conclusions del qual es presenten aquesta setmana en una conferència internacional sobre la salut infantil a Dublín, és la necessitat d'un suport d'alt nivell per establir una cohort europea col·laborativa, que contingui informació a nivell individual sobre la salut infantil i l'exposició de cohorts existents i noves a nivell europeu. Això enfortirà la recerca en salut infantil i la translació dels resultats per a desenvolupar les prioritats de salut pública i polítiques a nivell europeu.

Aquestes són les principals recomanacions que es presentaran en una conferència internacional de salut infantil, després de tres anys de revisions i casos d'estudis a fons realitzats pel projecte europeu CHICOS, liderat per Martine Vrijheid del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL). La reunió, que tindrà lloc a Dublín el 30 i 31 de maig, està organitzada conjuntament amb un altre projecte del 7è Programa Marc centrat en la salut infantil, RICHE (Inventari d'Investigació per a la Salut Infantil a Europa).

S'han estudiat prospectivament més de 500.000 mares, pares i nens a tot Europa, en més de 70 cohorts de naixement, en moments diaris puntuals i durant períodes de temps més llargs. Gràcies a aquests estudis s'han reunit una gran quantitat d'informació important sobre les malalties de la infància, així com els seus factors determinants, com obesitat, asma, infeccions, problemes de conducta, desenvolupament cognitiu, i les característiques socials, ambientals i genètiques dels nens i els seus pares.

Recerca i polítiques de salut infantil europea

"Actualment no existeix una base de dades comuna europea, prospectiva a nivell individual, sobre la salut infantil i els seus factors determinants. Tanmateix, hem construït les bases per a la investigació de les cohorts de naixement a Europa, incloent més de 500.000 parells de mare-fill. Això pot donar lloc a avenços científics de gran rellevància per a la formulació de polítiques de salut infantil europea", comenta Vrijheid, coordinadora del projecte CHICOS.

"Les cohorts de naixement europees existents representen enormes inversions de diners, temps, recursos intel·lectuals i el compromís dels participants i dels seus pares. Per tant, és necessari el suport d'alt nivell a aquest recurs europeu per aprofundir en la recerca en la salut infantil ", conclou la investigadora.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: