CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Creant una mobilitat sostenible a Barcelona

dijous, 2 de maig de 2013

Creant una mobilitat sostenible a Barcelona

L’investigador Francesc Magrinà, professor de la UPC, que va impartir la conferència “Salut ambiental com a motor de canvi cap a una mobilitat sostenible” el passat 19 d’abril al CREAL, va comentar que "la nostra idea és traslladar alguns experiments d’unes zones de Barcelona a altres. Per exemple, no permetre la circulació de vehicles en certs carrers de l’Eixample, com hem fet a Pedralbes o Gràcia ".

Malgrat que hi ha un gran sistema de servei d'autobusos, amb més de 100 línies, no arriba a tot arreu i no és un sistema eficaç. “Volem simplificar-ho. El nou sistema tindria menys línies, unes 29, i més autobusos per cada línia, millorant la freqüència, que seria de 4 minuts amb el mateix nombre d'autobusos. És una interconnexió real", va explicar Magrinà sobre la iniciativa Recreant Cruïlles.

"El problema de les PM10 és el que aquestes partícules arriben sovint més enllà del coll a causa de la seva grandària, menor o igual a 10microm. Hem de transformar el sistema de transport com una necessitat de la salut mediambiental ", va dir l'investigador.

Magrinyà comentà que es pot crear un bon sistema per a vianants i després adaptar-ho per al sistema de transport, calculant a posteriori la quantitat d'actuacions es veuen afectades per aquest tipus de sistema.

"Hi ha una proposta per millorar la qualitat de l'aire amb més de 70 mesures relacionades amb el transport, entre d'altres. El punt clau és crear línies per vianants amb menys contaminació en elles. Si la gent té aquest tipus de sistema fa més exercicis i canvia els seus hàbits. A la ciutat, 75 persones necessiten 60 vehicles particulars, però només un autobús per moure’s. La necessitat d'espai i la producció de contaminació és molt diferent", va precisar l'investigador.

"Des del Màster de Sostenibilitat de la UPC participem en el Projecte Recreant Cruïlles on es proposa la consecució d’una primera cruïlla plaça resultat del creuament de dues vies pacificades: el carrer Comte Borrell, ja pacificat, i el carrer Consell de Cent, que es proposa pacificar entre el Parc Joan Miró i el carrer Urgell. Amb "Recreant Cruïlles" volem crear una plaça de vianants i iniciarem un model d’intervenció a replicar. En aquest projecte participen més de 40 entitats, entre elles el CREAL, a través del Projecte Respira que vol fomentar un increment dels modes a peu i en bicicleta per a una millora de la salut ambiental”, va concloure Magrinyà.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: