CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Reunió per la presentació dels resultats dels projectes CHICOS i RICHE

divendres, 19 d'abril de 2013

Reunió per la presentació dels resultats dels projectes CHICOS i RICHE

El dimecres 24 d'abril, es presentaran a Brussel·les les conclusions finals de dos projectes finançats pel 7PM a una selecció de membres del Parlament Europeu. El projecte CHICOS, sota la coordinació del CREAL, s'ha centrat en la coordinació dels estudis de cohort de naixement a Europa, mentre que RICHE, coordinat per la Dublin City University, es va concentrar en la investigació de les necessitats en salut infantil. Aquesta trobada està organitzada conjuntament pels eurodiputats irlandesos Sean Kelly i Nessa Childers.

Durant els últims tres anys, CHICOS i RICHE han estudiat la quantitat d'informació disponible a la cohort de naixements i la recerca de la salut infantil i l'impacte en el desenvolupament de polítiques. A través dels projectes s'han elaborat una sèrie de recomanacions per a les estratègies futures per enfortir la investigació en salut infantil a Europa. Les principals conclusions de l'estudi són que els nens, a més de ser important per dret propi, són la clau per a la salut futura d'Europa; encara hi ha importants necessitats de salut infantil a Europa, hi ha grans llacunes en la investigació, especialment en la translació de la recerca a la pràctica i l'aplicació de pràctiques eficaces a Europa; hi ha grans inversions en la salut del nen, en particular els estudis europeus de cohort de naixements, que s'han d'utilitzar de manera més eficaç, tenim la capacitat de millorar significativament la salut dels nens, i molts dels coneixements necessiten, ara, acció, i, finalment, si volem aconseguir un envelliment actiu i saludable, hem de començar des de la infància.

"Busquem respostes a les nostres recomanacions, i estem interessats en els punts de vista dels eurodiputats sobre temes de salut infantil a Europa, i en els seus propis països, i les seves idees sobre la manera de dirigir de manera més eficaç la investigació sobre la salut dels nens a Europa per cobrir les necessitats de salut a curt i llarg termini de la població de la UE ", afirma Martine Vrijheid, investigadora del CREAL i coordinadora de CHICOS.

Més informació i informes finals es poden trobar als llocs web del projecte: http://www.chicosproject.eu i http://www.childhealthresearch.eu/.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: