CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Primers projectes conjunts entre ISGlobal, el CRESIB i el CREAL

dilluns, 8 d'abril de 2013

Primers projectes conjunts entre ISGlobal, el CRESIB i el CREAL

Seleccionats els tres primers projectes conjunts que formen part del procés d'aliança entre les tres institucions.

En el marc de la convocatòria SUMA llançada per la Generalitat de Catalunya per als centres d'investigació de la xarxa CERCA, ISGlobal i el seu centre d'investigació CRESIB i el CREAL han iniciat un procés d'aliança estratègica denominat Programa ACCIS-Global per consolidar una institució de referència en salut global.

Com a part d'aquest procés, es va realitzar una convocatòria interna de projectes d'investigació conjunts entre el CREAL i el CRESIB. Experts externs internacionals van avaluar les vuit propostes presentades i el comitè de direcció del Programa ACCIS-Global va seleccionar tres projectes que rebran finançament. Els tres projectes seleccionats es desenvoluparan al 2013 i 2014 i està previst que es posin en marxa a partir del proper mes d'abril:

- Avaluació de l'exposició a contaminants de l'aire en les dones embarassades del sud de Moçambic i el seu impacte potencial sobre la salut respiratòria, Clara Menéndez (ISGlobal/CRESIB) - Jordi Sunyer (CREAL).

- Biosensors per quantificar l'exposició a insecticides en els éssers humans i la concentració d'insecticida en els materials tractats, Albert Picado (ISGlobal/CRESIB) - Mark Nieuwenhuijsen (CREAL).

- Avaluació de la interacció entre les infeccions congènites i exposicions ambientals perinatals en el desenvolupament neurològic infantil (CONGENTOX), Ned Hayes (ISGlobal/CRESIB) - Jordi Júlvez (CREAL).

En la sessió de presentació dels projectes que va tenir lloc el 20 de març en el CREAL, es va posar en evidència que totes les propostes eren de gran qualitat científica i que els criteris de sostenibilitat i factibilitat havien estat determinants en la valoració final. Per això, se seguirà treballant per explorar conjuntament nous desenvolupaments entorn de les idees proposades.

El procés d'aliança entre els centres esmentats dóna un nou pas en la promoció de sinergies en matèria d'investigació en salut global, incloent la interacció entre les malalties infeccioses, les malalties no transmissibles i els determinants mediambientals.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: