CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

MED-PARTICLES, en l'últim Public Service Review

dimecres, 10 d'abril de 2013

MED-PARTICLES, en l'últim Public Service Review

S'ha publicat una pàgina divulgativa sobre el projecte MED-PARTICLES al número 25 del Public Service Review.

Les normes europees de qualitat de l'aire són objecte de revisió i en els propers anys es lliurarà una nova directiva per part de la Unió Europea (UE). Per això, en part, la UE ha assenyalat diverses qüestions específiques motiu de preocupació: l'extensió dels efectes de salut de les concentracions de partícules en suspensió (PM) en l’aire a Europa, la distribució geogràfica i els efectes relacionats amb la salut dels episodis de pols del Sàhara i els incendis forestals, la toxicitat relativa de diferents fonts i components de PM, i la seva distribució a tota la zona mediterrània. Aquestes qüestions són especialment rellevants al sud d'Europa, una zona amb peculiaritats específiques, com ara les zones molt urbanitzades amb congestió de trànsit intens i alt trànsit marítim, que es vincula a la presència de contaminants secundaris a causa de la intensa radiació solar, l'alta freqüència d'incendis i els episodis advectius de pols del Sàhara.


El projecte "MED-PARTICLES: mida i composició de les partícules en els països mediterranis: variabilitat geogràfica i efectes a curt termini sobre la salut" (particles size and composition in Mediterranean countries: geographical variability and short-term health effects, en anglès) té com a objectiu abordar tots aquests aspectes, la qual cosa demostra la viabilitat d'una avaluació de la salut integral. Els socis del projecte són institucions amb experiència epidemiològica a Espanya, França, Grècia i Itàlia, juntament amb experts en química atmosfèrica, mesuraments i modelatge.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: