CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

El CREAL rep voluntaris del projecte MCC-Spain sobre càncer

dimecres, 30 de gener de 2013

El CREAL rep voluntaris del projecte MCC-Spain sobre càncer

El Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) va rebre dimarts passat 20 persones, que són voluntaris de l'estudi MCC-Spain, d'entre 60 i 80 anys de diferents zones de Barcelona (Cornellà, l'Hospitalet, Badalona i Barcelona ciutat). D'aquesta manera, el nostre centre pretenia agrair la seva participació en l'estudi donant a conèixer el CREAL així com el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

MCC-Spain investiga la influència de factors ambientals i la seva interacció amb factors genètics en tumors freqüents o amb característiques epidemiològiques peculiars a tot l’Estat espanyol. Avui en dia ja compta amb 6.146 casos de càncers així com amb 3.904 controls poblacionals que provenen de gairebé totes les comunitats autònomes d'Espanya: Catalunya, Madrid, Navarra, País Basc, Castella i Lleó, Astúries, Múrcia, Andalusia, Cantàbria i Comunitat Valenciana. Amb aquesta iniciativa els investigadors pretenen involucrar més als voluntaris en els projectes de recerca i en la ciència del país.

El CREAL és el centre coordinador de l'MCC-Spain en col·laboració directa amb ISCII (Madrid). L'estudi està organitzat en grups de treball que inclouen els contaminants de l'aigua, l'ocupació, disruptors endocrins, medicació, clíniques/marcadors tumorals, infeccions, cribratge i genètica.
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: