CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Joan Forns rep el primer accèssit del 2n Premi Barraquer i Bordas

dilluns, 10 de desembre de 2012

Joan Forns rep el primer accèssit del 2n Premi Barraquer i Bordas

El passat 29 de novembre l’investigador del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) Joan Forns va rebre el primer accèssit del 2n premi Barraquer i Bordas per la seva tesi doctoral "Social and environmental determinants of neuropsychogical development from birth to adolescence". Aquest premi l’atorga la Societat Catalana de Neuropsicologia amb la finalitat de reconèixer la recerca en l’àmbit de la neuropsicologia realitzada a Catalunya.

De fet, aquest reconeixement està adreçat a neuropsicòlegs que hagin realitzat un programa de doctorat i defensat una tesi doctoral en l’àmbit de la neuropsicologia en alguna universitat catalana.

Segons va declarar en Joan Forns, “és un tot un orgull que hagin premiat la meva recerca que estudia els efectes dels determinants socials i ambientals en el desenvolupament neuropsicològic dels nens”. La tesi conclou que certs determinants socials, com les capacitats cognitives maternes, el nivell educatiu o la classe social basada en l’ocupació, configuren l’entorn més proper del nen i determinen el seu desenvolupament neuropsicològic. Els nivells actuals de certs compostos organoclorats, especialment els bifenils policlorats (PCBs), mesurats en mostres de sang (de cordó umbilical, mares o nens) mostren efectes negatius sobre el desenvolupament neuropsicològic en la població general.

Pel que fa al primer premi va ser per a Davinia Fernández, que ara treballa al Brain and Mind Institute (Canadá), pel seu treball titolat "The vegetative and the minimally conscious states: brain function connectivity and structural abnormalities". El segon accèssit va ser per a Júlia Miralbell Blanch per “Biomarkers of cognitive impairment and dementia".

Per a més informació sobre la tesi d’en Joan Forns, podeu consultar: http://www.tdx.cat/handle/10803/96193.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: