CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

La salut infantil, prioritat del projecte INMA

dimecres, 21 de novembre de 2012

La salut infantil, prioritat del projecte INMA

En el marc de les 10ª Jornades Científiques INMA 2012, aquest projecte de recerca va oferir una taula rodona pública la setmana passada al Cosmocaixa de Barcelona on es va debatre sobre els nivells d'exposició a diferents compostos tòxics durant l'embaràs i la infància així com dels seus possibles efectes sobre la salut infantil.

Segons van informar els investigadors participants, el fetus comparteix l'exposició i la càrrega acumulada de contaminants en el cos de la mare i molts productes químics ambientals són transferits al nadó a través de la seva dieta, incloent la llet materna, i altres fonts d'exposició. A més, durant els primers anys de la vida, la diferenciació cel·lular i el desenvolupament dels òrgans segueixen una seqüència particular i en determinats moments es creen funcions específiques per a l'organisme madur, sent aquests moments d'especial vulnerabilitat davant les agressions dels contaminants externs.

Cal destacar que l'etapa prenatal i els primers anys de la vida són fonamentals per al desenvolupament del cervell. Per això, el director del projecte INMA i director científic adjunt del CREAL, el Dr. Jordi Sunyer, va remarcar que "el cervell és on podem veure millor la susceptibilitat humana a diversos factors, tenint en compte que l'època més vulnerable són els primers anys de vida".

El Dr. Joan Grimalt, investigador de l'IDAEA-CSIC, va afegir que "l'embaràs és una època fonamental ja que pot ser l'origen de malalties en la vida adulta". En canvi, la Dra. Marieta Fernández, investigadora de la Universitat de Granada i l'Hospital Universitari San Cecilio, va declarar que el seu objectiu és establir una relació de causalitat contaminants-efectes en la salut.
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: