CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

El projecte MCC-Spain es reuneix per posar en comú els resultats sobre el cáncer a Espanya

dilluns, 8 d'octubre de 2012

El projecte MCC-Spain es reuneix per posar en comú els resultats sobre el cáncer a Espanya

Avui i demà el CREAL, amb la col·laboració de la Universidad de Granada, organitza la reunió anual de tots els centres de recerca que participen en el projecte de recerca MCC-Spain, que estudia les causes de diversos càncers (colorectal, mama, estómac, pròstata i leucèmia limfàtica crònica). Enguany tindran lloc al Carmen de la Victoria, dependències pertanyents a la Universitat de Granada, i es reuniran un total de 45 investigadors de 17 centres del CIBERESP (Epidemiologia i Salut Pública).

Aquestes seran les cinquenes reunions grupals de caire científic en les quals s’organitzaran les dades dels aproximadament 6.000 casos de càncers que fins el dia d’avui s’han recollit així com dels més de 3.800 controls poblacionals. Totes aquestes dades de casos reals de càncers provenen de quasi totes les comunitats autònomes d’Espanya: Catalunya, Madrid, Navarra, País Basc, Castella i Lleó, Astúries, Múrcia, Andalusia, Cantabria i Comunitat Valenciana.

D’altra banda, el Dr. Roel Vermeulen, del Risk Assessment Sciences-IRAS (Universitat de Utrecht), i la Dra. Elena Castro de l’Institute of Cancer Research (UK) oferiran dues xerrades clau sobre epidemiologia molecular del càncer i el concepte d’exposoma i genètica del càncer de pròstata, respectivament.
Cal afegir que l’estudi Mcc-Spain està coordinat pel Dr. Manolis Kogevinas, codirector del CREAL, i per la Dra. Marina Pollán, cap del Servei d’Epidemiologia del Càncer (Instituto de Salud Carlos).

Per a consultar més informació sobre el projecte: /programes-recerca/projectes-creal/61/mcc-spain-estudio-multi-caso-control-poblacional-incluyendo-tumores-de-alta-incidencia-en-espana?prog=0
 


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: