CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Notícies

Tornar a les notíciesNotícies

Les mares més intel·ligents influeixen positivament en el desenvolupament cognitiu del fill

dilluns, 1 d'octubre de 2012

Les mares més intel·ligents influeixen positivament en el desenvolupament cognitiu del fill

Un estudi del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) afirma que les mares més capacitades intel·lectualment poden influir de manera més positiva en el desenvolupament cognitiu dels seus fills. Això es produeix en el cas de les mares amb menys recursos i oportunitats. I és que, segons l'estudi, entre les dones de classe social més alta aquest efecte no és tan evident pel fet que totes compten amb més recursos i un elevat nivell educatiu.

Aquest projecte, liderat per l'investigador del CREAL Joan Forns i publicat a Gaceta Sanitaria, explora la relació entre intel·ligència i salut mental materna i desenvolupament neuro-psicològic infantil als 14 mesos d'edat en la població, tenint en compte la classe social basada en l'ocupació i el nivell educatiu materns.

De fet, l'estudi va extreure els casos de les cohorts de naixement dins del projecte INMA (Infància i Medi Ambient). El desenvolupament cognitiu i psicomotor va ser avaluat mitjançant l'escala Bayley de desenvolupament infantil. La intel·ligència i la salut mental maternes es van avaluar utilitzant el Test de Cattell i Cattell, i el qüestionari de salut general de 12 elements, respectivament.


CONTACTE

Cap de comunicació:
Raül Toran

Telèfon:
(+34) 93 214 73 33
(+34) 696 912 841

Correu electrònic:
rtoran(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: