CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador


Portada > ISGlobal > Qui Som? > Informació usuaris

Juan Ramón González Ruiz

Va obtenir la diplomatura en Biostadística (1997) a la Universitat Autònoma de Barcelona. Més tard la Llicenciatura (2000) i el Doctorat (2006) en Estadística a la Universitat Politècnica de Catalunya. Va treballar com a Biosestadístic a L’Institut Català d Oncologia (ICO) des del 1997 fins el 2005. A partir de Juliol del 2005 ha estat treballant al Centre de Regulació Genòmica (CRG) com a investigador al laboratori del Dr Xavier Estivill. Al Juliol 2007 va començar a treballar al Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) com investigador en biostadística. Des del 2006 és professor associat de bioestadística al Departament de Salut Pública de la Universitat de Barcelona (UB).

  • Àrees d’interès

Abans de treballar al CRG va estar interessat en l’epidemiologia descriptiva. En particular en l’epidemiologia del càncer: tendències temporals, distribució geogràfica, prevalència i prediccions de l´incidència, i probabilitat de desenvolupar càncer. També es va interessar en descriure nous mètodes per analitzar dades amb events recurrents en estudis de càncer. Actualment la seva feina està enfocada a l’epidemiologia genètica. Està interessat principalment en mètodes estadístics per l´identificació de causes genétiques en enfermetats complexes. Juntament amb d´altres investigadors, ha desenvolupat un software per l’anàlisi de genotips i haplotips en estudis genètics d’associació. També va desenvolupar un model per a pronosticar mutacions en pacients amb historia familiar de sordesa. Part de la seva feina es centra en mètodes per determinar alteracions en la dosis gènica (CNVs).

  •  Publicacions Seleccionades
  1. González JR, Subirana I, Escaramís G, Peraza S, Cáceres A, Estivill X, Armengol L. Accounting for uncertainty when assessing association between copy number and disease: a latent class model. BMC Bioinformatics, 2009;10:172.
  2. Armengol L, Villatoro S, González JR, Pantano L, García-Aragonés M, Rabionet R, Cáceres M, Estivill X. Identification of copy number variants defining genomic differences among major human groups. PLoS One, 2009;30;4(9):e7230.
  3. González JR, Carrasco JL, Armengol L, Villatoro S, Jover L, Yasui Y, Estivill X. Probe-specific mixed-model approach to detect copy number differences using multiplex ligation-dependent probe amplification (MLPA). BMC Bioinformatics, 2008;9:261
  4. González JR, Carrasco JL, Dudbridge F, Armengol L, Estivill X, Moreno V. Maximizing association statistics over genetic models. Genet Epidemiol, 2008;32:246-54.
  5. Gonzalez JR, Armengol L, Solé X, Guino E, Mercader JM, Estivill X, Moreno V. SNPassoc: an R package to perform whole genome association studies. Bioinformatics, 2007;23(5):644-5

Veure Publicacions a Pubmed 

Pàgina web personal (statistical software)


Nom:
Juan Ramón González Ruiz

Càrrec:
Investigador

Telèfon:
93 214 73 27

E-mail:
jrgonzalez(ELIMINAR)@creal.cat


ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: