CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Conferències sobre Salut Global

Tornar al llistatConferències sobre Salut Global

3a Conferència sobre Salut Global: Control global del càncer: un enfocament interdisciplinari per a la prevenció

Data: Divendres, 21 de febrer de 2014 Hora: 13:00
Lloc: Auditorium PRBB

Christopher Wild va oferir aquesta Conferència Global de la Salut sobre el Control Mundial del Càncer, un enfocament interdisciplinari per a la Prevenció. L'esdeveniment tindrà lloc el proper 21 de febrer a l'Auditori del PRBB.
 

El director de l'Agència Internacional per a la Recerca en Càncer (IARC), el Dr. Christopher Wild, va destacar divendres passat que en la lluita contra el càncer és bàsic un enfocament integrat de la prevenció, la detecció precoç i el tractament. I és que, segons es destaca en l'Informe Mundial del Càncer 2014, el 50 % dels càncers es poden prevenir.

Durant la Global Health Lecture, co-organitzada per ISGlobal, CRESIB i CREAL, el Dr. Wild va destacar que els avenços recents en (epi)genètica molecular del càncer ofereixen emocionants enfocaments interdisciplinaris per a la prevenció del càncer.

El director de l' IARC va oferir una visió global de la incidència del càncer en el món. Entre algunes xifres, va destacar que els càncers de pulmó, mama, colorectal i pròstata són els més predominants en el món. Tot i això, hi ha diferències segons localització i gènere i, per exemple, en homes, el càncer de pròstata és més comú a Europa, Àfrica i Amèrica i el de pulmó té més incidència en el continent asiàtic. En canvi, el càncer de mama suposa el 25% dels càncers en dones de tot el món, independentment de la procedència, i el 20% de tots els supervivents al càncer. Malgrat tot això, el director de la IARC ha remarcat que "el càncer és un problema global no estàtic".

Xifres de càncer en el món
Segons l'informe de la IARC, globalment 1 de cada 5 homes i 1 de cada 6 dones desenvoluparà càncer abans dels 75 anys i 1 de cada 8 i 1 de cada 12 dones morirà a causa d'aquesta malaltia.

A més, se subratlla que el nombre de nous casos de càncer en el món cada any augmentarà un 70% en els propers vint anys, passant de 14,1 milions a 24 milions al 2035. Les morts gairebé es duplicaran, des dels 8,2 milions actuals a 14,6 milions l'any esmentat. La plaga, encara amb gran incidència a tot el món, s'estendrà massivament als països menys desenvolupats, amb un increment del 44% en els pròxims deu anys, mentre que als països rics, l'augment serà del 20%.
L'esperança resideix en la prevenció. A més , la prioritat és clara ja que, segons el Dr. Wild, "tenim el deure de cuidar els pacients d'avui i a les poblacions del demà".

3a Conferència sobre Salut Global: Control global del càncer: un enfocament interdisciplinari per a la prevenció

ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: