CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Activitats

Tornar a les activitatsActivitats

Dilluns, 24 de novembre de 2014

Planeta urbà: la mobilitat a les ciutats del futur

19:00h - CCCB (Montealegre, 5 - 08001 Barcelona)

Barcelona

John Urry, catedràtic de Sociologia de la Universitat de Lancaster i expert de reconeixement internacional en mobilitat i turisme, i la seva incidència en les formes de vida del món contemporani, parlarà sobre la mobilitat a les ciutats del futur. Aquest debat és l'inici d'una col·laboració entre les institucions científiques ISGlobal, CREAL, B·Debate i el CCCB, per fer visible la importància dels efectes del creixement urbà en el medi ambient i la salut de les persones.

El creixement urbà sembla imparable. S'estima que l'any 2050 el 70% de la població viurà en entorns urbans i, ja avui, algunes ciutats del món compten amb una població de més de vint milions d'habitants. A la vegada, la societat contemporània es caracteritza per un estil de vida marcat per una mobilitat intensiva: megalòpolis, dispersió creixent del territori urbanitzat, turisme i fluxos migratoris mobilitzen diàriament milions de persones. D'aquesta manera, l'accés al transport és clau per determinar la nostra qualitat de vida. Avui, però, l'ús massiu de sistemes de mobilitat basats en combustibles fòssils té un impacte immens en termes mediambientals i de salut, i posa sobre la taula reptes cabdals en un món cada dia més urbanitzat. És possible reconduir el creixement i la mobilitat urbana cap a un futur més saludable, sostenible i socialment just?

Per reflexionar sobre aquestes qüestions, comptarem amb la presència de John Urry, catedràtic de Sociologia de la Universitat de Lancaster i expert de reconeixement internacional en mobilitat i turisme, i la seva incidència en les formes de vida del món contemporani. Aquest debat és l'inici d'una col·laboració entre les institucions científiques ISGlobal, CREAL, B·Debate i el CCCB, per fer visible la importància dels efectes del creixement urbà en el medi ambient i la salut de les persones.

John Urry, catedràtic de Sociologia de la Universitat de Lancaster i coautor d'Un mundo sin coches (Península, 2011)

Amb la participació de Salvador Rueda, director de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona

Moderador: Mark Nieuwenhuijsen, coordinador del Programa Contaminació Atmosfèrica del CREAL

Organitzen:

  • ISGlobal
  • Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL)
  • B·Debate International Center for Scientific Debate Barcelona
  • CCCB

Informació:

  • Hi haurà servei de traducció simultània al català
  • Entrada per sessió: 3 €
  • Amics del CCCB, aturats i menors de 12 anys: gratuïta
  • Venda anticipada a les taquilles del CCCB i Ticketea (tel. 902 044 226/ www.ticketea.com)
  • Informació: tel. 93 306 41 00 / info@cccb.org
  • El CCCB es reserva el dret de modificar la programació per causes alienes a l'organització.Planeta urbà: la mobilitat a les ciutats del futur

ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: