CREAL. Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental


Cercador

Portada > Activitats

Tornar a les activitatsActivitats

11 i 12 de novembre de 2010

Jornades sobre canvi climàtic i salut infantil

La Fundació Roger Torné, en col·laboració amb l'Obra Social de la Fundació 'la Caixa' i el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) organitza pel proper 11 i 12 de novembre les Jornades sobre Canvi Climàtic i Salut Infantil l'objectiu de les quals és aportar una mirada pluridisciplinar, basada en una actitud reflexiva i recolzada en els resultats de múltiples investigacions dutes a terme a tot el món, sobre l'efecte del canvi climàtic en la salut de les persones, especialment

La Fundació Roger Torné, en col·laboració amb l'Obra Social de la Fundació 'la Caixa' i el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) organitza pel proper 11 i 12 de novembre les Jornades sobre Canvi Climàtic i Salut Infantil l'objectiu de les quals és aportar una mirada pluridisciplinar, basada en una actitud reflexiva i recolzada en els resultats de múltiples investigacions dutes a terme a tot el món, sobre l'efecte del canvi climàtic en la salut de les persones, especialment en la de la infància.

Crida als professionals sanitaris
Tanmateix, el que es busca és cridar l'atenció i traslladar aquesta informació al col.lectiu dels professionals sanitaris, ja que ells juguen un paper molt important en les tasques de divulgació i conscienciació de la necessitat de protegir la salut infantil de la incidència dels factors mediambientals.

Al llarg dels dies es tractaran temes de vital importància sobre el canvi climàtic i la salut infantil, els quals es presenten sota els següents enunciats: 'Llums i ombres sobre la influència humana en l'actual procés del canvi climàtic', a càrrec del doctor Joan O. Grimalt, 'Efectes de les oscil.lacions tèrmiques sobre la mortalitat infantil', a càrrec del Dr.Xavier Basagaña, o 'Escenaris climàtics a Catalunya al segle XXI', per part del Dr.Xavier Rodó.

Igualment, com dèiem en línies precedents, la direcció científica d'aquestes Jornades va a càrrec del doctor Jordi Sunyer. Codirector i investigador del CREAL, i director del Projecte INMA. El Dr.Sunyer també realitzarà dues conferències: 'Influència de les últimes alteracions climàtiques sobre la salut dels adults i els nens' i 'Canvi climàtic i salut humana'.

Són un total de vuit exposicions, a les quals caldria sumar la taula rodona, de vital importància per a totes les persones, personal sanitari o no, vinculades amb la salut infantil i el medi ambient, per això ens veiem en l'obligació de recordar que les places són limitades.

Fitxa tècnica
Dates: 11 i 12 de novembre
Lloc: Auditori CosmoCaixa de Barcelona (Isaac Newton, 26. 08022, Barcelona)
Inscripcions: gratuïtes, a la web www.fundrogertorne.org
Més informació: info@fundrogertorne.org, 93 467 62 06
 
Jornades sobre canvi climàtic i salut infantil

ISGlobal - Campus Mar · Doctor Aiguader, 88 · E-08003 Barcelona · Tel +34 93 214 73 00 · Fax +34 93 214 73 02 · e-mail: RSS

Una iniciativa de:


Context científic: